HEU SENTIT MAI L'EMOCIÓ DE POSAR-VOS DAVANT D'UN MICRÒFON QUE US COMUNICA AMB EL MÓN?
ÉS UNA PASSADA.


L'ONA DE SANTS-MONTJUÏC ÉS UN ESPAI DE LLIBERTAT



ESCOLTA L'ONA EN DIRECTE



VOLS FER RÀDIO?

CONTACTA AMB EL COORDINADOR DE PROGRAMES DE L'ONA DE SANTS MONTJUÏC AL NÚM. DE TELÈFON 626 064 013 O ESCRIU UN CORREU A ona@onadesants.com

Programa del dia 19 de febrer de 2011

Programa 382 de 28-3-09

Avui hem parlat de:
  • Un grup de dones italianes s’aposten 20.000 € a veure quina és la primera que s’endú David Beckham al llit. Mitjans de comunicació italians s’han fet ressò aquest dijous d’una curiosa noticia en la que asseguren que un grup de dones de l’alta societat de Milà haurien apostat 20.000 € per a la primera que assoleixi portar el futbolista al llit. El centrecampista anglès, que finalment ha pogut restar en el Milà, torna a ser objecte del desig de les dones. Altre cop la seva esposa, Victòria Beckham, haurà d'esmolar les ungles per espantar les possibles rivals com ja va haver de fer a Madrid.

  • Un poble polonès té 200 habitants dels quals 150 són perruquers. A tocar de la frontera amb Alemanya, la localitat polonesa d'Osinow Dolny és molt propera a Berlín i el seu land. Milers de dones s'hi traslladen cada dia per tal d'anar a la perruqueria a bon preu. Donat que el nivell de vida de Polònia, i el d'aquesta zona en particular, és bastant més baix que l'alemany les berlineses a més d'anar a l'estetista aprofiten l'avinentesa per comprar de tot i així rendibilitzar el desplaçament. Les jubilades alemanyes, reines d'aquests salons, constitueixen una clientela molt matinera a la qual les perruqueries s'adapten. Les sessions de rentat, tallat i pentinat comencen a les set del matí. Diumenges inclosos. Eugeniusz Swierczynski mai hauria cregut que el seu destí seria ondular i allisar serrells alemanys. "Però vaig veure que amb això hi havia diners per guanyar", diu. De manera que va obrir un saló als baixos de casa seva fa 10 anys. "Tinc 40 clients al dia, i una mitjana de caixa de 300 euros", explica envoltat per l'exèrcit d'aprenents, vestits amb camises blanques o negres, que dirigeix.

  • Passa 27 anys a la presó per un crim que no va cometre i, al sortir, l'atropella un taxi. La terrible història de Sean Hodgson, britànic de 57 anys, no va acabar amb la seva sortida de la presó després que les proves d'ADN demostressin la seva innocència. Hogson, víctima d'un dels errors judicials més greus de la història del Regne Unit, va recuperar la llibertat després que el Tribunal d'Apelacions revoqués la condemna. Trobat culpable per la violació i assassinat de Teresa de Simone l'any 1982 quan les proves d'ADN no eren fiables i, per tant, encara no eren vàlides en els causes judicials. El primer cop que varen ser admeses en un tribunal va ser l'any 1986. El seu advocat les demanava sense èxit desde feia 11 anys. Per fi el passat novembre es varen realitzar amb el resultat de que l'esperma de l'acusat no es corresponia amb el que es va trobar en el cos de la senyora de Simone. Dissabte passat, dies després d'abandonar la presó, Hodgson va ser colpejat pel retrovisor d'un taxi londinenc que intentava apartar-se del camí d'un cotxe de la policia, segons ha informat el seu advocat, Julian Young. Pel que sembla, Hodgson només va patir ferides lleus que es van resoldre amb un parell de punts a la galta. "Tot és molt més ràpid en l'actualitat, per la qual cosa haurà d'aprendre a estar atent, cosa que li està resultant difícil a Londres", assegura Young. Hodgson resideix en un hotel de la capital mentre el seu equip legal prepara el procés per exigir compensacions pel temps que va passar a la presó.

  • A Lleida obren un hospital d'ossets de peluix. L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un hospital d'óssos de peluix amb l'objectiu que els nens perdin la por a anar al metge. Fonts de la Paeria han informat que l'hospital s'ha muntat el 25 i 26 de març a la sala d'exposicions de la Plaça Sant Joan, on els nens poden portar els ninots i veure com són auscultats i com se'ls recepten medicines tan curatives com suc, pastilles de xocolata, batuts i iogurt. La iniciativa està organitzada per l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) i compta amb la participació de mig centenar d'alumnes de la Facultat de Medicina de la UdL que atenen ninots de nens de primer i segon de primària. L'hospital d'ossets de peluix ja se celebra amb èxit en altres països del vell continent com ara Alemanya, Gran Bretanya, Noruega i Suècia. A més d'ajudar els nens a perdre la por a anar al metge, l'activitat pot permetre conèixer l'ambient d'una consulta de pediatria als estudiants de medicina, els quals reben xerrades de diferents pediatres, psicòlegs i professors a la instal•lació.

  • Un turista es despulla al mig de Girona, es tira dues vegades a l'Onyar i es fereix en caure de cap. Els bombers, els Mossos i la Policia Municipal de Girona van haver de rescatar del llit del riu Onyar un turista belga que es va tirar a l'aigua dues vegades des del pont de Sant Agustí i que va resultar ferit en la segona immersió, quan va caure de cap. Els Mossos estan investigant les causes de l'estrany comportament del turista i no es descarta que tingués intenció de suicidar-se o, si més no, de fer veure que ho volia fer. Segons les dades recollides per la policia a través dels testimonis, el turista i la seva acompanyant, suposadament la seva dona, estaven tranquil•lament prenent una consumició a la terrassa de la taverna Lizarran de la plaça de la Independència quan l'home es va aixecar, es va despullar totalment i es va dirigir cap al pont de Sant Agustí. Des d'allà va saltar al riu de peus. Va tornar a pujar fins a dalt del pont i llavors va repetir l'operació però aquesta vegada es va llançar de cap, cosa que va provocar que acabés amb un trau al cap. La dona, que estava molt atabalada, no va poder evitar els llançaments de l'home al riu.


Hem escoltat a: