HEU SENTIT MAI L'EMOCIÓ DE POSAR-VOS DAVANT D'UN MICRÒFON QUE US COMUNICA AMB EL MÓN?
ÉS UNA PASSADA.


L'ONA DE SANTS-MONTJUÏC ÉS UN ESPAI DE LLIBERTAT



ESCOLTA L'ONA EN DIRECTE



VOLS FER RÀDIO?

CONTACTA AMB EL COORDINADOR DE PROGRAMES DE L'ONA DE SANTS MONTJUÏC AL NÚM. DE TELÈFON 626 064 013 O ESCRIU UN CORREU A ona@onadesants.com

Programa del dia 19 de febrer de 2011

Programa 370 de 20 -12 - 08

Avui hem parlat de:
  • Finalment s'ha demostrat que a l’Iraq hi ha armes de destrucció massiva. El president dels EUA, George W. Bush, va fer diumenge passat una visita sorpresa a l'Iraq que va acabar d'una manera inesperada. Un periodista iraquià, que assistia a la roda de premsa que Bush feia amb el primer ministre, Nuri al-Maliki, va llançar-li les seves sabates pel cap. Cridant «aquí tens el teu petó de comiat, tros de gos», el periodista va llançar les sabates, l'una rere l'altra, contra Bush. La sabatada no va aconseguir l'objectiu. En Bush, demostrant flexibilitat i reflexos, les va esquivar impàvid. Tot i això, el missatge va quedar clar: en gran part del món àrab, llançar una sabata és una de les ofenses més grans que es poden cometre contra una persona, així com dir-li «gos».
  • Hi ha gent que se'n riu dels multimilionaris que han caigut de quatre potes en l’estafa de Bernard Madoff, expresident del Nasdaq. La llista de perjudicats per l’enganyifa més gran de la història creix a pas de gegant. Grans institucions financeres de tot el món, inversors de primera i típica.
  • Humayra Abedin, una metge de Bangla Desh que viu i treballa a Gran Bretanya, ha estat una de les primeres víctimes salvades gràcies a la pressió de la nova llei britànica contra els matrimonis forçosos. La normativa va entrar en vigor al novembre, quan Humayra ja feia uns quants mesos que estava captiva a la casa familiar de Bangla Desh. Entre pallisses i amenaces de mort, els seus pares intentaven obligar-la a casar-se amb un desconegut. Abedin va viatjar a principis d'estiu a Bangla Desh, després de rebre notícies alarmants sobre la salut de la seva mare. La malaltia era un pretext per parar-li una trampa i va funcionar. Durant tres mesos ningú va tornar a saber res d'ella. Un dia, una cosina a Anglaterra va rebre al mòbil un missatge des- esperat de la desapareguda: "Per favor, ajuda'm. La meva vida està en perill. M'han tancat a casa. Puc perdre la feina. Estan fent de la meva vida un infern". La cosina sabia el que passava. Ja abans, al maig, a Londres, els pares havien intentat trencar la seva relació amb un enginyer bangladeshià de religió hindú.
  • Una llei antipornografia amenaça a Indonèsia la vestimenta ancestral dels indígenes papús. Amb unes quantes plomes i un estoig al voltant del penis en té prou per vestir-se Suroba, un papú disposat a resistir si l'Estat indonesi decideix aplicar una llei recent que prohibeix la vestimenta considerada "obscena".Suroba se'n recorda de l'última vegada que Jakarta va llançar una campanya per eliminar l'estoig del penis, el koteka, als anys 70. Va ser un fracàs estrepitós. "Llavors portàvem el koteka i el portarem ara", afirma amb orgull.
  • "Porti l'aroma de la seducció amb un punt de carn a la graella". Burger King llança un perfum per a homes que vulguin fer olor d'hamburguesa. L'última novetat de la cadena de restaurants de menjar ràpid no és una variant de les seves famoses hamburgueses, sinó un perfum amb olor d'un dels seus productes, el famós Whopper, que ha dirigit especialment als homes nord-americans. Un aerosol blanc amb un cor vermell envoltat de flames, i que es ven només als EUA per menys de cinc dòlars, promet a qui l'utilitzi fer olor d'autèntica Whopper, la favorita dels nord-americans, segons afirma la cadena de restaurants a la pagina web d'aquest producte que dóna la benvinguda a un lloc on "el foc es troba amb el desig".

Hem escoltat a: