HEU SENTIT MAI L'EMOCIÓ DE POSAR-VOS DAVANT D'UN MICRÒFON QUE US COMUNICA AMB EL MÓN?
ÉS UNA PASSADA.


L'ONA DE SANTS-MONTJUÏC ÉS UN ESPAI DE LLIBERTAT



ESCOLTA L'ONA EN DIRECTE



VOLS FER RÀDIO?

CONTACTA AMB EL COORDINADOR DE PROGRAMES DE L'ONA DE SANTS MONTJUÏC AL NÚM. DE TELÈFON 626 064 013 O ESCRIU UN CORREU A ona@onadesants.com

Programa del dia 19 de febrer de 2011

Programa 371 de 27 -12 - 08

Avui hem parlat de:
  • La NASA busca 90 aneguets de goma que va llençar en una glacera de Groenlàndia dels quals no se'n sap res desde el mes de setembre. Són grocs i simpaticots; vaja els típics ànecs de banyera. Els ànecs formen part d'una investigació de l'agència espacial nord-americana per conèixer el funcionament de les glaceres de Groenlàndia. És un assumpte pel que la NASA té interès donat que les glaceres groenlandeses són el camp d'entrenament per a futures missions a les llunes gelades que abunden en el sistema solar. És una qüestió seriosa, per tant. Aviseu a la NASA si els trobeu.
  • Dos cobradors de deutes van acabar detinguts després d'amenaçar i coaccionar per error un caporal de la policia local de Mataró perquè es diu igual que la persona que buscaven. Els dos homes es van presentar al domicili del caporal per exigir-li que liquidés un deute pendent de 2.000 euros. En vista de la negativa de l'agent de pagar-ho i que la conversa pujava de to, l'agent va alertar una patrulla de la mateixa policia local que es va desplaçar fins a casa seva i els va detenir.

  • Feliç aniversari. El pal de fregar, un dels invents espanyols més revolucionaris i més importants de la història, juntament amb el submarí o el chupa chups, ha complert 50 anys d'existència des que va ser registrada a l'oficina de patents, el 23 de desembre de 1958. El va idear Emilio Bellvís un saragossà que treballava a la base aèria de Valenzuela com a responsable dels tallers de reparació i manteniment d'avions. Allí va sentir lanecessitat de crear un estri per poder deixar de fregar el terra de genolls tal com ho feien als Estats Units. Després d'assajar diversos sistemes va trobar l'element que tant èxit ha tingut: un mena d'embut perforat que permet escorrer la baieta recargolant-la.

  • Jesús, fill de Virgen María i d'un fuster, primer nascut la nit de Nadal a Lima. Un nen amb el nom de Jesús Emanuel fill de Virgen María Huarcaya, una dona de 20 anys natural de la regió andina de Huancavelica, i d'Adolfo Huamaní, fuster de professió, els quals resideixen en un assentament marginal als afores de Lima. El naixement va ser el primer registrat la nit de Nadal a Lima. La mare va explicar que el seu peculiar nom li va ser imposat pel seu avi, devot de la Verge Maria, i que fins al dia d'avui no se sentia gaire còmoda amb aquest nom. Així mateix, la mare també ha demanat feina per al seu marit, de 24 anys, que sobreviu fent feines eventuals com a fuster.
  • Segons una enquesta el Partit Pirata de Suècia té el suport del 21% de l'electorat en les properes eleccions al Parlament Europeu que se celebraran l'any que ve. Es veu que l'enduriment de les lleis del Copyright està fent que els ciutadants joves recolzin aquest tipus de partits. Rick Falkvinge, líder del Partit Pirata va explicar que darrerament ha crescut un 50% la afiliació al partit que ja té més militants que el Partit Vert.


Hem escoltat a: