HEU SENTIT MAI L'EMOCIÓ DE POSAR-VOS DAVANT D'UN MICRÒFON QUE US COMUNICA AMB EL MÓN?
ÉS UNA PASSADA.


L'ONA DE SANTS-MONTJUÏC ÉS UN ESPAI DE LLIBERTAT



ESCOLTA L'ONA EN DIRECTE



VOLS FER RÀDIO?

CONTACTA AMB EL COORDINADOR DE PROGRAMES DE L'ONA DE SANTS MONTJUÏC AL NÚM. DE TELÈFON 626 064 013 O ESCRIU UN CORREU A ona@onadesants.com

Programa del dia 19 de febrer de 2011

Programa 377 de 21 - 2 - 09

Avui hem parlat de:
  • Mickey Rourke duia 36 quilos de sabates a l'equipatge. Com en els seus millors temps, Mickey Rourke va protagonitzar dilluns passat una bronca a l'aeroport de Heathrow de Londres. Aquesta vegada, l'artista nominat a l'Oscar com a millor actor pel seu paper a El lluitador va ser retingut durant un breu període de temps per resistir-se a pagar l'excés d'equipatge provocat per 36 quilos de sabates que intentava embarcar en un vol a Nova York.


  • Deu presidiaries s'escapen d'una presó en taxi. Una desena de recluses es van escapar de matinada de la presó uruguaiana de Canelones després de saltar un mur que separa el centre penitenciari de l'alcaldia local i completar la fugida en taxi. Les preses, d'entre 18 i 30 anys d'edat, que complien condemna pels delictes de rapinya, furt i tràfic d'estupefaents, van llimar les reixes de la cel•la, van desprendre un sostre contigu a l'establiment penitenciari i van accedir al pati de l'alcaldia que les va conduir a la via pública, on van abordar els taxis. Una de les dones va ser capturada en fracturar-se una cama quan es va llançar des d'un mur de 3,5 metres, mentre la Direcció de Policia de Canelones va posar en marxa un operatiu de recerca de les nou restants, que romanen pròfugues.

  • La crisi econòmica provoca l'aparició de nous delinqüents. Un empresari lleidatà de la construcció, de 54 anys, en situació de fallida atraca quatre bancs per poder pagar els seus deutes. Preparava les accions amb cura inspirant-se en el mètode de l'atracador El Solitario a través d'una sèrie de televisió. Anava amb molt de compte i dies abans de cometre els atracaments vigilava les entitats bancàries i els hàbits i horaris dels treballadors. Quan tenia ben planificat el cop buscava un lloc apartat per canviar-se de roba i disfressar-se com si fos un operari i es cobria el rostre amb una gorra, un tapaboques i unes ulleres fosques. També es tapava els dits amb esparadrap per no deixar empremtes. Un cop detingut va confessar que robava per fer front a la precària situació que tenia la seva constructora.

  • Homes i dones pequen diferent segons un estudi que ha fet el Vaticà. L'Església catòlica s'ha servit de la confessió per fer una estadística dels pecats. L'estudi, elaborat pel jesuïta Roberto Busa, ha rebut el suport immediat de la Santa Seu. Als homes els perd la luxúria i a les dones la supèrbia. O sigui, que es peca diferent segons el sexe. Concretament, en el cas dels homes luxúria, gola, mandra, ira, supèrbia, enveja i avarícia és la clasificació de pecats. En el de les dones, supèrbia, enveja, ira, luxúria, gola, avarícia i mandra. Segons un portaveu del Vaticà l'estudi reflecteix la naturalesa humana que "és sempre la mateixa" malgrat els diferents contextos culturals. Ni tan sols es planteja la possibilitat de que, en confessió, no sempre es digui la veritat.


Hem escoltat a: