HEU SENTIT MAI L'EMOCIÓ DE POSAR-VOS DAVANT D'UN MICRÒFON QUE US COMUNICA AMB EL MÓN?
ÉS UNA PASSADA.


L'ONA DE SANTS-MONTJUÏC ÉS UN ESPAI DE LLIBERTAT



ESCOLTA L'ONA EN DIRECTE



VOLS FER RÀDIO?

CONTACTA AMB EL COORDINADOR DE PROGRAMES DE L'ONA DE SANTS MONTJUÏC AL NÚM. DE TELÈFON 626 064 013 O ESCRIU UN CORREU A ona@onadesants.com

Programa del dia 19 de febrer de 2011

Programa 381 de 21 - 3 - 09

  • El Papa adverteix a l'Àfrica que el condó "agreuja" el flagell de la sida. El Pontífex diu que els preservatius no frenen la malaltia. Assegura que l'única recepta eficaç és la doctrina sexual de l'Església catòlica. No hi ha una regió del planeta més castigada per la sida que l'Àfrica. Des de la dècada dels 80, es calcula que més de 25 milions d'africans han mort com a conseqüència de la malaltia. Per aquest motiu, en cap altre lloc resulta tan controvertida la irreductible oposició de l'Església catòlica a l'ús dels preservatius. En declaracions als periodistes que l'acompanyen en la visita que està fent a l'Àfrica, el Papa va assegurar que les propostes que s'han fet des de diversos sectors de la societat laica per frenar la sida no resulten "realistes" i va afegir que la política de l'Església catòlica, que advoca per "humanitzar la sexualitat amb noves maneres de comportament", és la més "eficaç". Aquestes "noves" maneres de comportament, segons va aclarir en un altre moment, consisteixen en "la fidelitat dins del matrimoni heterosexual, la castedat i l'abstinència". Tan bon punt va arribar a l'aeroport Nmisalem de Yaoundé, i pràcticament a peu d'avió, Joseph Ratzinger va pronunciar el primer discurs oficial de la seva visita. Tot i que no va al.ludir explícitament a la qüestió de la sida, sí que va subratllar que les malalties, les dures condicions climàtiques, la fam i la pobresa assolen l'Àfrica "d'una manera desproporcionada". Els africans, va afegir el Papa, "imploren reconciliació, justícia i pau, i això és el que l'Església els ofereix".

  • Cholo, un gos adoptat pel poble de Portosín (província de La Corunya), va a missa gairebé cada dia. El gos, que viu a cos de rei des que fa sis anys unes veïnes del poble el van atendre quan el van trobar ferit i abandonat, va a escoltar missa al temple de San Sadurniño de Goiáns. L'animal ha demostrat ser un esperit lliure i mai s'ha volgut lligar a ningú en exclusiva. Rep l'ajut de tot el poble en general i ell es comporta amablement amb tots els seus amics. Fins a tal punt que es va acostumar a acompanyar cada tarda a l'esglèsia a una de les seves benefactores. Però el dia que aquesta dona no hi pot anar ell hi va, puntualment, tot sol fins que la cerimònia s'acaba.
  • El creador d'internet cau víctima d'un frau 'on line'. Internet no respecta ni al seu pare. En sentit literal. Sir Tim Berners-Lee, l'enginyer informàtic anglès que fa 20 anys va presentar la proposta que va donar peu a la creació de la xarxa, ha confessat, en una rara entrevista concedida a The Sunday Telegraph, que ell també ha estat víctima d'una estafa realitzada a través d'una web i ha instat les autoritats a lluitar contra els ciberdelictes amb el mateix zel que utilitzen al combatre el crim convencional. "La pitjor experiència que he tingut a la xarxa --relata Berners-Lee-- va passar quan vaig voler comprar un regal de Nadal a través d'internet a una empresa que semblava de confiança i va resultar ser un frau absolut. No vaig rebre el regal i tampoc he recuperat els diners, encara que no era una gran quantitat".
  • Robatoris per valor de 107.000 € amb l'ajuda del Google Earth. El jutge ha condemnat a vuit mesos de presó Tom Berge per robar material de teulades que resultaven més o menys accessibles. El lladre es va servir de la popular eina Google Earth per trobar a vista d'àguila els seus objectius i la via per arribar-hi. En total va aconseguir sostreure metalls per valor de més de 100.000 euros. Berge actuava al sud de Londres i gràcies al conegut servei va poder trobar objectius amb teulades que tenien fàcil accés, en la majoria de les ocasions museus, escoles o esglésies, com el museu Honeywood de Carshalton, l'escola femenina Sutton i l'església Croydon Parish. Es colava als edificis i agafava tota la quantitat de material valuós que pogués carregar, especialment plom. Després, baixava per un lateral de l'edifici i poc temps després ja l'havia venut a traficants de metall. Un amic del lladre ha explicat a l'edició digital de The Daily Telegraph que Berge "es va colar en tota mena d'edificis".

  • Elisabet Castelló, jutge encarregada del cas dels prostíbuls Saratoga i Riviera, imputa a tres càrrecs policials com a acusats de formar part d'una trama de funcionaris corruptes que presumptament rebien diners dels responsables d'ambdós prostíbuls a canvi d'impunitat policial en l'explotació sexual de dones en situació irregular a Espanya. Tota aquesta investigació va començar l'estiu del 2007 quan els responsables del Saratoga van denunciar a la fiscalia que un inspector de policia els extorsionava. Després d'aquest temps de discretes escoltes, vigilàncies i seguiments, la setmana passada els Mossos d'Esquadra van irrompre al Saratoga i el Riviera, que tenen una ordre judicial de precintament de sis mesos.


Hem escoltat a: